Májas csirkeleves
Hozzávalók:
- 1 csirke csontja (vagy 50 dkg csirkeláb
- esetleg csirkenyak stb.)
- 2 csirkemáj
- 5 dkg füstölt szalonna
- 5 dkg cérnametélt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint só és törött fekete bors
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 mokkáskanál pirospaprika.
Elkészítés:
A csirkecsontokat kuktafazékba teszem, ráöntök 1, 2 liter vizet és 25 percig főzöm, majd leszűröm. Közben a csirkemájat és a füstölt szalonnát nagyon apró darabokra vágom. A szalonna zsírját kiolvasztom, a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron a májcsíkokat hirtelen, erős lángon lepirítom, majd a már átszűrt levesbe teszem és hozzáadom a cérnametéltet, fűszerezem sóval, törött borssal, pirospaprikával, majoránnával, apróra vágott petrezselyemzölddel. Takaréklángon addig forralom, amíg a tészta megfő. A kész leves tetejére szórom a szalonnapörcöt.
Hasonló receptek
Szederleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia hagymaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tárkonyos pulykaragu leves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes