Zöldséges árpagyöngyleves
Hozzávalók:
- hozzávalók 4 személyre: 200 g sárgarépa
- 100 g petrezselyemgyökér
- 100 g karalábé
- 50 g zeller
- kelkáposztalevelek
- 50 g (4 evőkanál) árpagyöngy
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret karikára, a zellert és a karalábét egyforma kockára vágjuk. Az árpagyönggyel együtt a levest készre főzzük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel díszítjük.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Zöldborsós gombaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hamis gulyásleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes