Töltött körte
Hozzávalók:
- 4 nagy körte
- 1 nagy csésze mogyorókrém
- 10 dkg darált mogyoró
- 5 szem szegfűszeg
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál citromlé
- 10 dkg túró
- 2 evőkanál porcukor
- 1 késhegynyi őrölt fahéj
Elkészítés:
A körtéket félbevágjuk, magházukat kiemeljük és szegfűszeges, cukros, citromos vízben néhány percig főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük. Közben a túrót kikeverjük fahéjjal, a porcukorral és a mogyorókrémmel. A kikevert krémmel megtöltjük a fél körtéket és a tetejüket darált mogyoróval megszórjuk.
Hasonló receptek
Kevert almás
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Túrófánk
Desszert, Közepes
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Linzertészta kukoricalisztből (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes