Sárga leves
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vegyes darált zöldség
- fél liter víz
- fél liter tej
- cukor
- ételízesítő
Elkészítés:
Feldaraboljuk a hagymát, vajon megpároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát. Összeaprítjuk, beletesszük a darált zöldséget, felengedjük a vízzel és a tejjel. Hozzáadjuk az ételízesítőt és a cukrot. Ha a sárgarépa megpuhul robotgéppel összetörjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Hasonló receptek
Zabkorpás zöldbableves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges karfiolleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes