Sárga leves
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vegyes darált zöldség
- fél liter víz
- fél liter tej
- cukor
- ételízesítő
Elkészítés:
Feldaraboljuk a hagymát, vajon megpároljuk, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott sárgarépát. Összeaprítjuk, beletesszük a darált zöldséget, felengedjük a vízzel és a tejjel. Hozzáadjuk az ételízesítőt és a cukrot. Ha a sárgarépa megpuhul robotgéppel összetörjük. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Hasonló receptek
Scsí friss káposztával
Leves
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldborsópüré leves
Leves, Könnyű
Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szederleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes