Aszpikos vegyes zöldség
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 35 dkg fehérrépa
- 2 kis póréhagyma
- 12,5 dkg zöldbab
- 30 dkg zöldborsó
- 1 tasak zselatinpor
- 5 dl húsleves (leveskockából)
- 1 csokor tárkony
- só
Elkészítés:
A kétféle répát meghámozzuk, a pórét és a zöldbabot megtisztítjuk. Minden zöldséget sós vízben külön-külön puhára főzünk, majd lecsöpögtetjük és hideg vízzel leöblítjük. A zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, a húslevesbe keverjük és állni hagyjuk. Amikor már sűrű, néhány kiskanálnyit egy téglalap alakú forma aljára simítunk és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen. Néhány szál tárkonyt, majd néhány zöldséget teszünk rá. Erre ismét aszpikot simítunk, majd újra hűtőbe tesszük a dermedésig. Amikor már megdermedt, a maradék zöldséggel és a tárkonnyal megrakjuk és a maradék aszpikkal bevonjuk. Hűtőbe állítjuk.
Hasonló receptek
Zöldséges vagdalt
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Zöldségropogós
Vegetáriánus, Közepes
Gluténmentes, Köszvény, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély