Diós zöldbabsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldbab
- 1 kis fej lollo rosso saláta
- 6 dkg dió
- 1-1 evőkanál mustár
- balzsamecet és borecet
- 1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
- 5 evőkanál olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük. A diót durvára vágjuk. Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel meg az ecetekkel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ebbe a szószba forgatjuk a salátát, a zöldbabot meg a diót.
Hasonló receptek
Sajtos rakott zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótpogácsa
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély