Diós zöldbabsaláta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 kis fej lollo rosso saláta
  • 6 dkg dió
  • 1-1 evőkanál mustár
  • balzsamecet és borecet
  • 1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
  • 5 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük. A diót durvára vágjuk. Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel meg az ecetekkel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ebbe a szószba forgatjuk a salátát, a zöldbabot meg a diót.

Hasonló receptek

Sajtos rakott zöldség

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenótpogácsa

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Mozarellával rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély

Új keresés

Válasszon diétát: