Diós zöldbabsaláta

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 1 kis fej lollo rosso saláta
  • 6 dkg dió
  • 1-1 evőkanál mustár
  • balzsamecet és borecet
  • 1 kávéskanál apróra vágott borsikafű
  • 5 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés:

A zöldbabot megtisztítjuk, sós vízben roppanós puhára főzzük, majd hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A salátát megmossuk, kis darabokra tépkedjük. A diót durvára vágjuk. Salátástálban a mustárt simára keverjük a borsikafűvel meg az ecetekkel. Sóval, borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk az olajat. Ebbe a szószba forgatjuk a salátát, a zöldbabot meg a diót.

Hasonló receptek

Parajlepény

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes

Halas tészta kollégium módra (görög salátával)

Vegetáriánus, Közepes

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Új keresés

Válasszon diétát: