Francia zöldséges lecsó

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg padlizsán
  • 25 dkg paradicsom
  • 1-1 piros és sárga paprika
  • 20 dkg cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8-10 bazsalikomlevél
  • fél-fél mokkáskanál majoránna és kakukkfű

Elkészítés:

A padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, erősen besózzuk, majd 15 perc múlva leöblítjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy serpenyőben, az olajban rózsaszínűre pirítjuk a karikára vágott hagymát. Beletesszük a padlizsánt, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a hámozatlanul felkarikázott cukkinit. 3 perc múlva a felaprított paradicsomot is beletesszük, majd a zöldfűszerekkel, borssal ízesítjük és fedő alatt 10 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk meg és a kész ételhez adjuk az apróra vágott bazsalikomot. Melegen vagy hidegen, párolt vagy roston sült húsok mellé kínálhatjuk.

Hasonló receptek

Nagymama kedvenc kosara

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Mozzarellával és paprikával töltött gombóc

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Spenótos-zsályás metélt

Vegetáriánus, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: