Francia zöldséges lecsó
Hozzávalók:
- 40 dkg padlizsán
- 25 dkg paradicsom
- 1-1 piros és sárga paprika
- 20 dkg cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8-10 bazsalikomlevél
- fél-fél mokkáskanál majoránna és kakukkfű
- só
Elkészítés:
A padlizsánt hámozatlanul nagyobb kockákra vágjuk, erősen besózzuk, majd 15 perc múlva leöblítjük és kinyomkodjuk belőle a vizet. Egy serpenyőben, az olajban rózsaszínűre pirítjuk a karikára vágott hagymát. Beletesszük a padlizsánt, rövid ideig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott paprikát és a hámozatlanul felkarikázott cukkinit. 3 perc múlva a felaprított paradicsomot is beletesszük, majd a zöldfűszerekkel, borssal ízesítjük és fedő alatt 10 percig pároljuk. Csak a végén sózzuk meg és a kész ételhez adjuk az apróra vágott bazsalikomot. Melegen vagy hidegen, párolt vagy roston sült húsok mellé kínálhatjuk.
Hasonló receptek
Zöldséges vagdalt
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény
Aszpikos vegyes zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenóttorta
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes