Oreganós sült padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss vagy 3 evőkanál szárított oregánó
  • tengeri só
  • olaj
  • a sütéshez

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk és hosszában felszeleteljük. Minden szeletet besózunk és 40 percre szitára tesszük, hogy jól lecsöpögjön. Óvatosan leitatjuk a szeletekről a maradék nedvességet és olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük a kész padlizsánokat, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A padlizsánszeleteket tűzálló tálra tesszük, a fokhagymával és az oreganóval megszórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőben pár percig sütjük.

Hasonló receptek

Sajttekercs

Vegetáriánus, Könnyű

Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fejes káposzta tekercs

Vegetáriánus, Közepes

Allergia, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gombapuffancs zöldfűszeres túróval

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: