Oreganós sült padlizsán

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg padlizsán
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor friss vagy 3 evőkanál szárított oregánó
  • tengeri só
  • olaj
  • a sütéshez

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk és hosszában felszeleteljük. Minden szeletet besózunk és 40 percre szitára tesszük, hogy jól lecsöpögjön. Óvatosan leitatjuk a szeletekről a maradék nedvességet és olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük a kész padlizsánokat, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A padlizsánszeleteket tűzálló tálra tesszük, a fokhagymával és az oreganóval megszórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőben pár percig sütjük.

Hasonló receptek

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos-spenótos palacsinta

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: