Oreganós sült padlizsán
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss vagy 3 evőkanál szárított oregánó
- tengeri só
- olaj
- a sütéshez
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk és hosszában felszeleteljük. Minden szeletet besózunk és 40 percre szitára tesszük, hogy jól lecsöpögjön. Óvatosan leitatjuk a szeletekről a maradék nedvességet és olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük a kész padlizsánokat, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A padlizsánszeleteket tűzálló tálra tesszük, a fokhagymával és az oreganóval megszórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőben pár percig sütjük.
Hasonló receptek
Gombás táska
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Hasnyálmirigy, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült brokkoli/ karfiol
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Egyszerű rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Crohn