Oreganós sült padlizsán
Hozzávalók:
- 1 kg padlizsán
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss vagy 3 evőkanál szárított oregánó
- tengeri só
- olaj
- a sütéshez
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk és hosszában felszeleteljük. Minden szeletet besózunk és 40 percre szitára tesszük, hogy jól lecsöpögjön. Óvatosan leitatjuk a szeletekről a maradék nedvességet és olajban megsütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük a kész padlizsánokat, hogy a felesleges zsiradékot eltávolítsuk. A fokhagymát apróra vágjuk. A padlizsánszeleteket tűzálló tálra tesszük, a fokhagymával és az oreganóval megszórjuk, majd kevés olajjal meglocsoljuk. Sütőben pár percig sütjük.
Hasonló receptek
Sajttekercs
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fejes káposzta tekercs
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombapuffancs zöldfűszeres túróval
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes