Paradicsomos daraleves
Hozzávalók:
- 2 patisszon
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg búzadara
- 1 padlizsán
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 40 dkg paradicsom (friss)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított patisszonokat és burgonyákat kockákra, a répákat kis darabokra vágjuk. A padlizsánokat meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húsukat felkockázzuk. Kevés olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a padlizsánt, 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a burgonyát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a zöldségek aranyszínűek lesznek. A paradicsomot is hozzáadjuk, kb. 1 liter vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk és még 10 percig főzzük. A patisszont is belerakjuk, 5 percig főzzük, újrafűszerezzük és korianderrel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Zöldborsóleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Szoljanka (6 személyre)
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos-tejszínes őszibarackleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes