Paradicsomos daraleves
Hozzávalók:
- 2 patisszon
- 15 dkg sárgarépa
- 10 dkg burgonya
- 10 dkg búzadara
- 1 padlizsán
- 4 evőkanál olaj
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 40 dkg paradicsom (friss)
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A megtisztított patisszonokat és burgonyákat kockákra, a répákat kis darabokra vágjuk. A padlizsánokat meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húsukat felkockázzuk. Kevés olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a padlizsánt, 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a burgonyát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a zöldségek aranyszínűek lesznek. A paradicsomot is hozzáadjuk, kb. 1 liter vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk és még 10 percig főzzük. A patisszont is belerakjuk, 5 percig főzzük, újrafűszerezzük és korianderrel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Kelbimbóleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Dinnyeleves fűszeres pirítóssal
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes