Paradicsomos daraleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 2 patisszon
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg burgonya
  • 10 dkg búzadara
  • 1 padlizsán
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 40 dkg paradicsom (friss)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors

Elkészítés:

A megtisztított patisszonokat és burgonyákat kockákra, a répákat kis darabokra vágjuk. A padlizsánokat meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kikaparjuk, a húsukat felkockázzuk. Kevés olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a padlizsánt, 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a répát és a burgonyát. Állandóan kevergetve addig pároljuk, míg a zöldségek aranyszínűek lesznek. A paradicsomot is hozzáadjuk, kb. 1 liter vízzel felöntjük, sóval, borssal ízesítjük, felforraljuk és még 10 percig főzzük. A patisszont is belerakjuk, 5 percig főzzük, újrafűszerezzük és korianderrel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Zöldborsóleves

Leves, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes

Szoljanka (6 személyre)

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Joghurtos-tejszínes őszibarackleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: