Rizzsel töltött póréhagyma

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg (olasz arborio) kerek szemű rizs
  • 1 zöldségleveskocka
  • 4 nagyobb póréhagyma (fehér része)
  • 10 evőkanál olívaolaj
  • 20 dkg darabolt (konzerv) paradicsom
  • 8 bazsalikomlevél
  • 1 mokkáskanál balzsamecet
  • őrölt bors

Elkészítés:

A leveskockát forrásban lévő vízben feloldjuk és puhára főzzük benne a rizst, majd félretesszük. A pórék külső héját lehántjuk, a hagymákat 3 részre daraboljuk. A belső rétegeiket kiemeljük, finomra vágjuk, majd 4 evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a rizst, sózzuk, borsozzuk és még 5 percig pároljuk. A pórédarabkákat gőz fölött 3 percig puhítjuk. A darabolt paradicsomba belekeverjük a finomra vágott bazsalikomleveleket, a balzsamecetet, megsózzuk, borsozzuk, majd félretesszük. A megpuhult póréhagymákba beletöltjük a rizst és egy sütőtálon szépen elhelyezzük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal és 5 percre forró sütőbe tesszük.

Hasonló receptek

Parmezános grillezett padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Olasz cukkíni

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sült zöldségek

Vegetáriánus, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: