Sült húsos saláta
Hozzávalók:
- 60 dkg hátszín
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 piros színű paprika
- 10-10 dkg reszelt sárgarépa és fejes káposzta#A öntethez: 2 citrom
- 1 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál reszelt gyömbér
- 1 finomra vágott chili paprika
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Először az öntetet készítjük el. A citromokat jól megmossuk, a héjukat leszedjük és felaprítjuk, a levüket kinyomjuk. Egy tálkában összekeverjük a citromlevet és a héjat a szójaszósszal, az olívaolajjal, a gyömbérrel és a chilivel. Sózzuk, borsozzuk és félretesszük. A húst vékony csíkokra vágjuk és serpenyőben vagy wokban, forró olajban átsütjük. Ráöntjük a szósz felét és összekeverjük. A paprikát félbevágjuk, kimagozzuk, a húsát vékony csíkokra vágjuk. A maradék szószt tálba öntjük, belekeverjük a reszelt sárgarépát, a káposztát és a paprikacsíkokat. A zöldségeket tányérokra adagoljuk és mindegyikre egy-egy adag húst is teszünk. Jól lehűtve tálaljuk.
Hasonló receptek
Parmezános saláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Paradicsomos-spenótos tésztasaláta
Saláta, Könnyű
Vashiány, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Jércesaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Keringési problémák, Crohn, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes