Sütőtökös bableves
Hozzávalók:
- 35 dkg bab (fehér)
- 1 kg sütőtök (tisztított)
- 4 burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl olaj
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az előző nap beáztatott babot lábasba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, hogy kétujjnyira ellepje a babot és felforraljuk. Hozzáadjuk a kisebb darabokra vágott tököt és burgonyát, lefedjük, 2 és fél óráig pároljuk, majd a tűzről levéve 5 percig állni hagyjuk. Sóval, borssal ízesítjük és villával kissé összenyomkodjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajban aranysárgára pirítjuk. Tálaláskor a levesbe keverjük és zellerlevéllel megszórjuk.
Hasonló receptek
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Joghurtos uborkaleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paszternák krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes