Babsaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg konzerv bab
- 25 dkg salátalevél
- 10 dkg kígyóuborka
- 1 paradicsom
- 4 evőkanál olívaolaj
- 4 evőkanál vörös borecet
- só
- őrölt fekete bors ízlés szerint
Elkészítés:
Alaposan tisztítsuk meg a salátaleveleket, majd csöpögtessük le. A paradicsomot, a kígyóuborkát vágjuk kis kockákra. A salátát tépkedjük nagyon apróra. A konzerv babról öntsük le a levét, majd adjuk a zöldségekhez. Egy másik tálban keverjük össze a vörös borecetet a sóval és az őrölt borssal és öntsük a zöldségekre. Lassan kevergetve óvatosan öntsük rá az olívaolajat is.
Hasonló receptek
Parmezános grillezett padlizsán
Vegetáriánus, Közepes
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Oreganós sült padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cukkinis lepény
Vegetáriánus, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes