Píritott zöldségek rizzsel
Hozzávalók:
- 4dl víz
- 20 dkg rizs
- 20 dkg borsó
- 20 dkg sárgarépa
- 1 zeller
- 2 cukkini
- 1 piros színű paprika
- 4 koktélparadicsom
- 25 dkg csiperkegomba
- 3ek olaj
- 2dl zöldségleves-alaplé
- lehet kockából is
- 3ek szójaszósz szójababcsíra
- fél csokor tárkony
- 1kk étkezési keményítő
- só
- bors
- őrölt koriander.
Elkészítés:
A rizst és a 4 dl vizet 1 kávéskanál sóval együtt egy lábosba tesszük. Felforraljuk, majd lefedve, kis lángon 20 percig főzzük, közben néha megkeverjük. A répát a cukkinit és a zellert megtisztítjuk, megmossuk, felszeleteljük. A paprikát felkockázzuk. A paradicsomokat félbevágjuk, a gombát felszeleteljük. Az olajat wokban vagy teflonserpenyőbe felforrósítjuk. A gombát kevergetve 2 percig pirítjuk benne, végül szűrőkanállal kiemeljük. A visszamaradt zsiradékba belerakjuk a répát, a paprikát, a borsót, a cukkinit és a zellert. 3 percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük a levessel. Szójaszósszal ízesítjük. Lefedjük, időnként megkeverve 5 percig pároljuk. A csírát és a tárkonyt megmossuk, felaprítjuk. Kicsit a díszítéshez félreteszünk, a többit felaprítjuk. A gombát serpenyőbe rakjuk, a többi zöldséggel 2 percig pároljuk. A keményítőt 2ek vízben csomómentesre keverjük. A zöldségekhez adjuk, elvegyítjük, a csírát is beletesszük. Tárkonnyal, korianderrel, borssal, sóval ízesítjük. Összefőzzük, a rizst belekeverjük. Tárkonnyal díszítjük.
Hasonló receptek
Húsvét-utáni zöldséges torta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély
Csőben sült angolzeller
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Parajlepény
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes, Cukormentes