Húsos lencseleves
Hozzávalók:
- 30 dkg lencse
- 2 l húsleves
- 1 csomó leveszöldség
- babérlevél
- kakukkfű
- 10 dkg húsos szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- ecet
- só
- őrölt bors
- 8 virsli
Elkészítés:
Főzés előtt a lencsét fél órára beáztatjuk, majd vízzel teli fazékba feltesszük főni. A zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk és hozzáadjuk a lencséhez adjuk. A babérlevéllel és a kakukkfűvel fűszerezve puhára főzzük. Közben a szalonnát kockára vágjuk és kisütjük. A virslikarikákat is megpirítjuk, majd az egészet a leveshez adjuk. Végül ecettel, sóval és borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Sárga leves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes