Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Hozzávalók:
- 20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (vagy laskagomba)
- 1 édes zöldpaprka (bátrabbak csípőset is használhatnak)
- kis olaj
- valamilyen grill típusú fűszerkeverék
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1/2 evőkanál szezámmag (elhagyható)
- 1/2 evőkanál lenmag (elhagyható)
Elkészítés:
A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora
Hasonló receptek
Gnocchi articsókás krémmel
Vegetáriánus , Közepes
Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csicsóka gomolyasajttal
Vegetáriánus, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Píritott zöldségek rizzsel
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes