Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (vagy laskagomba)
  • 1 édes zöldpaprka (bátrabbak csípőset is használhatnak)
  • kis olaj
  • valamilyen grill típusú fűszerkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 evőkanál szezámmag (elhagyható)
  • 1/2 evőkanál lenmag (elhagyható)

Elkészítés:

A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora

Hasonló receptek

Spárga spenótmártással

Vegetáriánus, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Köménymagos burgonya alufólában

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Három sajtos gnocchi

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: