Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Hozzávalók:
- 20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (vagy laskagomba)
- 1 édes zöldpaprka (bátrabbak csípőset is használhatnak)
- kis olaj
- valamilyen grill típusú fűszerkeverék
- 2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál szójaszósz
- 1/2 evőkanál szezámmag (elhagyható)
- 1/2 evőkanál lenmag (elhagyható)
Elkészítés:
A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora
Hasonló receptek
Píritott zöldségek rizzsel
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Padlizsános lasagne
Vegetáriánus, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Aszpikos vegyes zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes