Gombás babsaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg száraz
- lehetőleg nagyszemű bab
- 20 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gépsonka vagy füstölt tarja
- 5 evőkanál olaj
- zöldpetrezselyem
- só
- bors
- őrölt kömény
- 1 evőkanál mustár
- 1 dl vörösbor.
Elkészítés:
az előző este beáztatott babot a felszeletelt gombával enyhén sós vízben puhára főzöm. Amíg fő, karikákra vágom a vöröshagymát, vékony csíkokra vágom a gépsonkát vagy a füstölt tarját és az olajon pár percig párolom a hagymával. Felengedem a vörösborral és hűlni hagyom. Leszűröm a babot és a gombát, hozzáadom a fűszereket és a párolt hagymás sonkát, a mustárt és óvatosan elkeverem, hogy össze ne törjön. Egy-két órára hűtőszekrénybe teszem és tálalás előtt megszórom a petrezselyemzölddel. Uzsonnára vagy reggelire kínálom.
Hasonló receptek
Tonhalas paradicsomsaláta
Saláta, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Almás sajtsaláta
Saláta, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kaliforniai burgonyasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes