Feketebableves
Hozzávalók:
- 2 teáskanál olívaolaj
- 5 szelet pulykaszalonna
- darabokra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma
- apró kockákra vágva
- 1 csésze reszelt sárgarépa
- 1/4 csésze fagyasztott spenót
- felengedve
- lé nélkül
- 2×50 dkg feketebab - konzerv
- lé nélkül
- 3×4 dl zsírmentes sótlan húsleves
- 1/2 teáskanál só (tetszés szerint)
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
1. Egy nagy leveses edényben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a szalonnát és 3 perc alatt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és további 4 percig sütjük, míg a hagyma üvegessé válik. Hozzáadjuk a sárgarépát, spenótot. 3-4 percig sütjük. 2. Az edénybe tesszük a többi kimaradt hozzávalót. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot és lassú tűzön 20 percig főzzük.
Hasonló receptek
Hamis gulyásleves
Leves, Közepes
Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes
Murai halászlé
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Hideg narancsos sárgarépa-krémleves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes