Feketebableves
Hozzávalók:
- 2 teáskanál olívaolaj
- 5 szelet pulykaszalonna
- darabokra vágva
- 1 kis fej vöröshagyma
- apró kockákra vágva
- 1 csésze reszelt sárgarépa
- 1/4 csésze fagyasztott spenót
- felengedve
- lé nélkül
- 2×50 dkg feketebab - konzerv
- lé nélkül
- 3×4 dl zsírmentes sótlan húsleves
- 1/2 teáskanál só (tetszés szerint)
- 1/4 teáskanál őrölt fekete bors
- 1/4 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
1. Egy nagy leveses edényben felforrósítjuk az olajat. Hozzáadjuk a szalonnát és 3 perc alatt ropogósra sütjük. Hozzáadjuk a vöröshagymát és további 4 percig sütjük, míg a hagyma üvegessé válik. Hozzáadjuk a sárgarépát, spenótot. 3-4 percig sütjük. 2. Az edénybe tesszük a többi kimaradt hozzávalót. Felforraljuk. Takarékra vesszük a lángot és lassú tűzön 20 percig főzzük.
Hasonló receptek
Paradicsomos daraleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kapros-túrós cukkinileves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes