Káposztaleves
Hozzávalók:
- 40 dkg kelkáposzta
- 1 leveskocka
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg sárgarépa
- petrezselyem zöld
- 10 dkg zeller
- bazsalikom
- 5 dkg zöldpaprika
- tengeri só
Elkészítés:
A kelkáposztát laskára vágjuk, a zöldségeket vékony karikára. Fazékba rakjuk és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, a fokhagymát és a vöröshagymát - gézbe kötve - egészben rakjuk bele. Ízesítjük sóval, leveskockával és a fűszerekkel. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot 20-30 percig lassú tűzön puhára főzzük. Tálalás előtt a hagymákat eltávolítjuk belőle, frissen vágott petrezselyemzölddel megszórva szervírozzuk. Magas szénhidráttartalmú második fogások előtt (burgonya, rizs, tészta) ajánljuk.
Hasonló receptek
Burgonya krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Francia sajtleves
Leves, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Brokkolileves csirkemájjal
Leves, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes