Paradicsom ecetben

Ételtípus: Befőtt Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 bazsalikomlevél
  • 1 kis hegyes csípős paprika
  • 5 dl (10 százalékos) ecet
  • 80 dkg koktélparadicsom
  • fekete bors

Elkészítés:

Felforraljuk az ecetet és félretesszük. A paradicsomokat megmossuk, konyharuhába csomagolva megszárítjuk és a kiforrázott 1 literes üvegbe óvatosan beletesszük, úgy, hogy a szemek ne nyomódjanak és törjenek össze. Közéjük bazsalikomleveleket és borsszemeket teszünk, beletesszük a paprikát is, majd ráöntjük a forró ecetet, úgy, hogy teljesen befedje a paradicsomokat. Ha kevés lenne a folyadék, még önthetünk rá ecetet. Légmentesen lezárjuk és egy hónapra hűvös, árnyékos helyre tesszük.

Hasonló receptek

Pityókás cseresznye

Befőtt, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: