Paradicsom ecetben
Hozzávalók:
- 20 bazsalikomlevél
- 1 kis hegyes csípős paprika
- 5 dl (10 százalékos) ecet
- 80 dkg koktélparadicsom
- fekete bors
Elkészítés:
Felforraljuk az ecetet és félretesszük. A paradicsomokat megmossuk, konyharuhába csomagolva megszárítjuk és a kiforrázott 1 literes üvegbe óvatosan beletesszük, úgy, hogy a szemek ne nyomódjanak és törjenek össze. Közéjük bazsalikomleveleket és borsszemeket teszünk, beletesszük a paprikát is, majd ráöntjük a forró ecetet, úgy, hogy teljesen befedje a paradicsomokat. Ha kevés lenne a folyadék, még önthetünk rá ecetet. Légmentesen lezárjuk és egy hónapra hűvös, árnyékos helyre tesszük.
Hasonló receptek
Pityókás cseresznye
Befőtt, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes