Ropogós zöldségek
Hozzávalók:
- 4 evőkanál kukoricakeményítő
- csipetnyi só
- egy karalábé
- egy alma
- egy kis fej karfiol fele
- hideg víz
- étolaj
Elkészítés:
A kukoricakeményítőt összekeverjük a sóval és annyi hideg vízzel, hogy csomómentes, kissé híg, palacsintatésztához hasonló állagú masszát kapjunk. A vékonyra szelt vagy kis darabokra szedett zöldségeket és almát megforgatjuk a keményítős masszában, majd forró olajban kisütjük. Azonnal tálaljuk, és frissen fogyasztjuk. Borkorcsolyának, uzsonnának vagy előételnek is remek.
Hasonló receptek
Budwig-krém
Előétel, Könnyű
Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes
Spagetti pulyka húsgolyókkal
Előétel, Könnyű
Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges hidegtál
Előétel, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Gluténmentes