Grillezett csirke kebab barbecue-mártással
Hozzávalók:
- Nyársakhoz: 1 kg kicsontozott csirkemell bőr nélkül
- 1-1 db piros
- zöld és sárga húsú kaliforniai paprika
- 20 db bambusznyárs
- Barbecue-mártáshoz: 4 evőkanál víz
- 4 evőkanál juharszirup
- 2,5 dl ketchup
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 3 evőkanál balzsamecet
- 2 evőkanál méz
- 1-1 teáskanál kakukkfű
- őrölt római kömény
- bazsalikom
- rozmaring
- oregánó és majoránna.
Elkészítés:
A mártáshoz a hozzávalókat keverjük össze egy tálban, majd tegyük hűtőbe egy kis ideig, hogy az ízek összeérjenek. A megmosott csirkemellet felkockázzuk, majd egy éjszakára 2-2,5 dl mártásban hagyjuk pihenni. A bambusznyársakat pedig áztassuk vízbe. A paprikákat szintén kockázzuk fel. A nyársra húzzuk őket felváltva: csirke, sárga paprika, csirke, zöld paprika, csirke, piros paprika, stb. Előmelegített grillsütőbe tegyük a nyársakat, majd mindegyik oldalukon 3-5 percig grillezzük a nyársakat, amelyeket néha kenjünk meg a barbecue-mártással. Egy adag párolt rizs mellé téve tálaljuk. Tápérték egy adagban:
Hasonló receptek
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Édes-savanyú sertésborda
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Köleses rakott zöldbab
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes