Sültburgonya saláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 1 kg burgonya
- 1 db kaliforniai paprika
- 1 fej lilahagyma
- 1 fej fokhagyma
- 5 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál balzsamecet
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál kakukkfű
- Őrölt bors
- tengeri só.
Elkészítés:
A burgonyát mossuk meg, hámozzuk és kockákra szeleteljük fel. Egy tepsiben hevítsünk fel 1 evőkanálnyi olajat, forgassuk bele a burgonyakockákat, majd 220°C-on süssük 35 percig, amíg megpuhul és aranybarna lesz. Ne felejtsük el közben gyakran megforgatni. Az egész fokhagymafejet 1 cm-re vágjuk be, kenjük be olajjal, sózzuk és borsozzuk, majd alufóliával befedve tegyük a sütőbe, és süssük, hogy megpuhuljon. Készítsük el az öntetet: egy tálkába keverjük össze a maradék olajat, az ecetet, a mustárt, és fűszerezzük a kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal. A fokhagyma levét is nyomjuk az öntethez. Amíg a burgonya sül, a paprikát és a lilahagymát felkockázzuk, majd az elkészült burgonyával együtt az öntethez adjuk és jól összekeverjük. Melegen és hidegen is tálalható. Tápérték egy adagban: Energia: 234 kcal, Szénhidrát: 32 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 10 g.
Hasonló receptek
Stefánia marhasült
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes
Nyári zöldségsaláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Húsgombócok fehér mártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes