Zöldségek és tofu fehérboros mártásban
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 25 dkg tofu
- 20 dkg brokkoli
- 2 db kaliforniai paprika
- 2 csomó újhagyma
- 6 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 3 fokhagymagerezd
- 50 dkg csiperkegomba (más fajta gomba is jó)
- 120 ml száraz fehérbor
- 4 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál szezámolaj
- Tengeri só
- őrölt bors.
Elkészítés:
Egy teflonserpenyőben forrósítsunk fel 3 evőkanál olívaolajat. Az 1 cm-es kockákra szeletelt tofut tegyük a serpenyőbe, és addig süssük, amíg a széle barnulni kezd (körülbelül 4 perc). Szedjük ki egy tálba, és tegyük félre. A maradék olajat tegyük a serpenyőbe, és adjuk hozzá a lereszelt gyömbért, a zúzott fokhagymagerezdeket, és kevergessük közepes lángon körülbelül 1 percig. Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, süssük további 5 percig, amíg megpuhul a gomba. Tegyük a serpenyőbe a tofut, az aprított brokkoli rózsákat, a felszeletelt paprikákat, és az újhagymákat. Öntsük fel fehérborral, keverjük hozzá a szójamártást és a szezámolajat, és egyszer forraljuk össze az egészet. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük. Párolt jázminrizzsel tálaljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 470 kcal, Szénhidrát: 32 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 30 g.
Hasonló receptek
Parajfőzelék
Főétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes
Céklafőzelék
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott karfiol
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes