Spenótsaláta főtt tojással

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 250 g friss spenót
  • 4 tojás
  • 1 fej lilahagyma
  • borecet
  • saláta olaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • csipet cukor

Elkészítés:

A friss spenótot két-három lében megmosunk, megtisztítunk, kézzel apróra tépegetjük. A 4 tojást keményre főzünk, kihűlés után lereszeljük (vagy apró kockákra vágjuk) és a spenótra hintjük. Egy kis fej lilahagymát apróra vágva szintén ráhintjük, majd enyhén összekeverjük és hűlni hűtőbe tesszük. Öntetet készítünk borecettel, salátaolajjal, két evőkanál mustárral, egy gerezd fokhagymával, sóval, borssal és egy csipet porcukorral. Tálalás előtt öntjük rá az öntetet, puhán összekeverjük.

Hasonló receptek

Burgonyasaláta kovászos uborkával

Saláta, Könnyű

Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Narancsos Tonhalas Salata

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos zsenge zöldbabsaláta

Saláta, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: