Humusz (csicseriborsókrém)
Hozzávalók:
- Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
- 6 evőkanálnyi forró víz
- 1 db citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanálnyi chilipor
- Tengeri só.
Elkészítés:
A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.
Hasonló receptek
Málnakrém leves
Előétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Rizzsel töltött póréhagyma
Előétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Májpástétom vajastésztában
Előétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes