Humusz (csicseriborsókrém)

Ételtípus: Előétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók egy csészényi krémhez: 400 g csicseriborsó konzerv
  • 6 evőkanálnyi forró víz
  • 1 db citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanálnyi chilipor
  • Tengeri só.

Elkészítés:

A csicseriborsót alaposan öblítsük le. Turmixoljuk össze, és öntsük fel a vízzel, hogy krémes állagot kapjunk. A citrom kifacsart levét adjuk hozzá a fokhagymával és az olívaolajjal együtt, ízlés szerint sózzuk meg. Ismét turmixoljuk össze a masszát. Öntsük ki egy csészébe, és chiliporral szórjuk meg a tetejét. Ízesíthetjük még friss petrezselyemzölddel, vagy pirított fenyőmaggal is. Tápérték 1 evőkanálnyi adagban: Energia: 59 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 2 g, Zsír: 3 g.

Hasonló receptek

Budwig-krém

Előétel, Könnyű

Epebetegség, Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Cukormentes

Házi sajt- finn recept

Előétel, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajtos, diós töltött tojás

Előétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: