Répafőzelék
Hozzávalók:
- 1-2 kg répa
- 1-2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál margarin
- víz
- só
- cukor
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, edénybe tesszük és fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszünk 1-2 evőkanál margarint (ez ízlés dolga, ki is hagyható belőle) és sót. Ha forrásban lévő vízben kezdjük főzni, akkor szebb színe lesz - legalábbis az okosok ezt mondják. A répákat nagyon puhára főzzük, aztán levesszük a tűzről és kefíres habarást készítünk, amitől lágyabb lesz az étel íze. Az egészet összeturmixoljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Spenótfőzelék Imre gusztusa szerint
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fogyókúrás rakottas
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gyors túrógombóc - kefirből
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes