Répafőzelék

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-2 kg répa
  • 1-2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál margarin
  • víz
  • cukor

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk, karikákra vágjuk, edénybe tesszük és fölengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Beleteszünk 1-2 evőkanál margarint (ez ízlés dolga, ki is hagyható belőle) és sót. Ha forrásban lévő vízben kezdjük főzni, akkor szebb színe lesz - legalábbis az okosok ezt mondják. A répákat nagyon puhára főzzük, aztán levesszük a tűzről és kefíres habarást készítünk, amitől lágyabb lesz az étel íze. Az egészet összeturmixoljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Almás csirke

Egytálétel, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenót

Egytálétel, Könnyű

Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes

Pulykaragu

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: