Borsófőzelék
Hozzávalók:
- 60 dkg zöldborsó
- 5 evőkanál étolaj
- 2,5 kiskanál só
- pirospaprika
- 1 csokor petrezselyem
- cukor
- víz
Elkészítés:
1, 5 evőkanál lisztből és 3 dl olajból rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a petrezselymet és a pirospaprikát, majd felengedjük 1, 5-2 dl vízzel. Csomómentesre keverjük és a megfőtt zöldborsóhoz adjuk. Kevergetve újra forraljuk.
Hasonló receptek
Spenótos galuska, sajtos mártással
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Könnyű rakottas rizs
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Rakott savanyúkáposzta
Egytálétel, Közepes
Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes