Marhasült zöldségkörettel
Hozzávalók:
- 80 dkg marhacomb
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál szemes bors (apróra tört)
- 4 kis fehérrépa
- 4 kis sárgarépa
- 2 cikória
- 10 dkg zöldborsó
- 3 dkg cukor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
Az olajjal bekenjük a húst, megsózzuk és a tört borssal megszórjuk. Mindkét oldalán megpirítjuk, majd római tálba tesszük és forró sütőben puhára sütjük (20 perc). A répákat felkarikázzuk, a cikóriákat kettévágjuk, a zöldborsóval együtt fazékba tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Rámorzsoljuk a vajat, a cukorral megszórjuk, sóval ízesítjük és 15 percig fedő nélkül főzzük, közben legalább kétszer megfordítjuk. Akkor jó, ha a zöldségek puhák és fényesek, a víz pedig elfőtt. A húst vágódeszkára tesszük és két rétegben alufóliával néhány percre lefedjük. A sütőlevet 2 dl vízzel áttörjük. A húst felszeleteljük és a zöldséggel körítve tálaljuk. A levet külön adjuk mellé.
Hasonló receptek
Gombás tojás
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Marhahúsos carpaccio édesköménnyel
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótos csirke
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes