Mozart-golyó

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál rum
  • 1 tojásfehérje
  • kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.

Elkészítés:

A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk

Hasonló receptek

Diabetikus mézeskalács

Desszert, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Cukormentes

Töltött alma (2 főre)

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Túrógombóc

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Magas vérnyomás, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: