Mozart-golyó
Hozzávalók:
- 20 dkg darált dió
- 15 dkg cukor
- 20 dkg reszelt étcsokoládé vagy 2 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál rum
- 1 tojásfehérje
- kb. 40 szem kimagozott rumos meggy.
Elkészítés:
A diót, a cukrot, a csokoládét, a lekvárt, a rumot és a tojásfehérjét összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük, mert így könnyebben lehet vele dolgozni. Vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle, mindegyik közepébe egy-egy szem meggyet teszünk. Kókuszreszelékbe vagy tortadarába forgatjuk, esetleg kristálycukorba, majd mignonpapírra rakjuk. Egy napig levegős helyen szikkadni hagyjuk
Hasonló receptek
Somlói galuska
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Édes kelt kalács
Desszert, Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Rizslisztes túrókiflik (gluténmentes)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes