Sütőtökös bárányszelet
Hozzávalók:
- 80 dkg bárányborda (csont nélkül)
- 1,5 kg sütőtök
- 5 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 1 kávéskanál őrölt gyömbér
- sáfrány
- 10 dkg cukor
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A húst 8 egyforma szeletre vágjuk. 3 evőkanál olajban aranyszínűre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fahéj felét, a gyömbért és a sáfrányt. Annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi és 55 percig kislángon főzzük, közben többször megkeverjük. A tököt kockákra vágjuk és a maradék olajban 5 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük és hozzáadjuk a maradék fahéjat. Még 30 percig pároljuk, közben időnként megkeverjük. (A levének teljesen el kell főnie.) Összekeverjük a cukorral és még néhány percig sütjük, hogy a cukor karamellizálódjon. A húst tányérokra osztjuk, a cukros tökkel megszórjuk és a fűszeres főzővízből keveset melléöntünk. Kuszkuszt, rizst vagy fehér kenyeret kínálhatunk mellé.
Hasonló receptek
Zöldséges marhahús
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sajtos húsfalatok
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sonkás pórétorta
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes