Lenygyel zöldbab tál
Hozzávalók:
- 60 dkg zsenge zöldbab
- nagy pohár tejföl
- 2 evőkanál olívaolaj
- 5 evőkanál morzsa
- 3 dkg margarin
- só
- édesítő
Elkészítés:
A zöldbabot megpucoljuk, de nem daraboljuk fel. Sós vízben puhára főzzük. Egy kis edényt kikenünk margarinnal, lerakjuk a zöldbabot egy sorban, majd meglocsoljuk tejföllel. Ha kell, kicsit sózzuk és egy csipet édesítővel meghintjük. A pirított morzsával szintén megszórjuk. A maradék zöldbabbal rétegezzük az előzőek szerint. A maradék margarint is rátördeljük. Végül sütőben összemelegítjük.
Hasonló receptek
Ínyenc sajtos egytál
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Bami goreng
Egytálétel, Közepes
Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tökfőzelék, a meleg nyárban hidegen
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes