Pulykasült párolt zöldségekkel
Hozzávalók:
- 60 dkg pulykamellfilé
- 1 kakukkfűág
- 1 rozmaringág
- 2 babérlevél
- 4 uborka
- 1 édeskömény
- 1 citrom
- 2 mogyoróhagyma
- 1 kávéskanál olaj
- 2 dl zöldségleves (leveskockából)
- petrezselyem
- borsfű
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk és sóval megszórjuk. Lefedjük és forró sütőben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfűvel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Rakott kenyér
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos palacsinta
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pulykacsíkok rizságyon
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes