Pulykasült párolt zöldségekkel

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1 kakukkfűág
  • 1 rozmaringág
  • 2 babérlevél
  • 4 uborka
  • 1 édeskömény
  • 1 citrom
  • 2 mogyoróhagyma
  • 1 kávéskanál olaj
  • 2 dl zöldségleves (leveskockából)
  • petrezselyem
  • borsfű
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kakukkfüvet és a rozmaringot apróra vágjuk, a húst ezzel megszórjuk, a babérleveleket is rátesszük, felgöngyöljük és zsineggel átkötjük. Az uborkákat hosszában kettévágjuk, belsejüket kikaparjuk, a húsukat 3 cm-es darabokra vágjuk. Az édeskömény alját és kérgét levágjuk. A hagymákat 4-4 részre vágjuk. A húst az olajban pirosra sütjük, majd kivesszük. Zsírjába tesszük az uborkát, az édesköményt, a citromot, a hagymadarabokat és a tetejükre rakjuk a húst. A levessel meglocsoljuk és sóval megszórjuk. Lefedjük és forró sütőben készre sütjük, közben a levével gyakran locsolgatjuk. Petrezselyemmel és borsfűvel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Pulykamáj narancsos rizzsel

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kukoricás rakott cukkini

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gratinírozott kínai kel lazaccal

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: