Mogyorós csirke
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 2 csokor újhagyma
- 1 hegyes
- csípős paprika
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg sós mogyoró
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál szójaszósz
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- só
- olívaolaj
Elkészítés:
A húst leöblítjük, vékony csíkokra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, az újhagymát és a hegyes, csípős paprikát rézsútosan felkarikázzuk. A fokhagymát vékony szeletkékre vágjuk. A mogyorót zsiradék nélkül kissé megpirítjuk, azonnal lapostányérra csúsztatjuk (hogy meg ne égjen). Az olajat egy serpenyőben felhevítjük, átforgatjuk benne a fokhagymát, rádobjuk a csirkehúst, a mogyorót és a felkarikázott paprikát. Hozzáadjuk a ketchupot meg a szójaszószt, sózzuk, majd erős tűzön 2 percig pirítjuk, végül belekeverjük az újhagymát, a 4 evőkanál hideg vízben feloldott keményítőt és éppen csak összeforraljuk. Currys rizzsel tálaljuk.
Hasonló receptek
Rakott karfiol diétásan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák
Pulykaragu
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sáfrányos-csirkés rizs
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes