Sajtos hajdinarizottó
Hozzávalók:
- 25 dkg hajdina
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg trappista sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl zöldségleves (leveskockából)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Brokkolis csirkemell pennével (2 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kétsajtos rizottó
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkecsorba szerb módra
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Tojásmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes