Sajtos hajdinarizottó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajdina
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg trappista sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5 dl zöldségleves (leveskockából)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 10 dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.

Hasonló receptek

Gombás, csirkemájas rakott burgonya

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Cserepes zöldségtál

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Dómika

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: