Sajtos hajdinarizottó
Hozzávalók:
- 25 dkg hajdina
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 dkg trappista sajt
- 1 csokor petrezselyem
- 5 dl zöldségleves (leveskockából)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
Elkészítés:
A fokhagymát felaprítjuk, a trappistát kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk. Serpenyőben olajat forrósítunk, megfuttatjuk benne a fokhagymát és a kakukkfüvet. Ráöntjük a hajdinát, felöntjük a levessel, lefedjük és puhára főzzük. Hozzáadjuk a sajtkockákat meg a reszelt sajtot, összekeverjük és további 5 percig főzzük, amíg a sajtok kissé elolvadnak. Rászórjuk a petrezselymet, kissé elkeverjük és tálaljuk.
Hasonló receptek
Kellel rakott burgonya
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőtészta
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Káposztás lecsó
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes