Rakott karfiol

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol
  • 1/2 kg csirke vagy pulyka darálthús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • zsírszegény tejföl vagy joghurt

Elkészítés:

A karfiolt fém párolóedényben, sós gőzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika társaságában puhára főzöm. Hagyhatjuk kicsit bővebb szaftra, hogy a karfiolt is átjárja, ne legyen száraz. Amikor elkészül, ráterítem a karfiolra, egyenletesen elosztom rajta. Jöhet a karfiol másik fele, végül pedig a tejföl vagy joghurt. Mehet a sütőbe, 180 fokon szerintem 15-20 perc alatt szép pirosra sül. Elvetemültek megszórhatják zabkorpával a tetejét, mintha morzsás karfiol lenne, de ne ámítsuk magunkat, csak olyan lesz, mintha...

Hasonló receptek

Krumplifőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Malac osso buco

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejszínes zöldbabfőzelék-püré

Egytálétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: