Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1/2 kg csirke vagy pulyka darálthús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
- pirospaprika
- zsírszegény tejföl vagy joghurt
Elkészítés:
A karfiolt fém párolóedényben, sós gőzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika társaságában puhára főzöm. Hagyhatjuk kicsit bővebb szaftra, hogy a karfiolt is átjárja, ne legyen száraz. Amikor elkészül, ráterítem a karfiolra, egyenletesen elosztom rajta. Jöhet a karfiol másik fele, végül pedig a tejföl vagy joghurt. Mehet a sütőbe, 180 fokon szerintem 15-20 perc alatt szép pirosra sül. Elvetemültek megszórhatják zabkorpával a tetejét, mintha morzsás karfiol lenne, de ne ámítsuk magunkat, csak olyan lesz, mintha...
Hasonló receptek
Krumplifőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Malac osso buco
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínes zöldbabfőzelék-püré
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes