Rakott karfiol
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 1/2 kg csirke vagy pulyka darálthús
- 1 nagy fej hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
- pirospaprika
- zsírszegény tejföl vagy joghurt
Elkészítés:
A karfiolt fém párolóedényben, sós gőzben megpárolom, majd a felét egy kiolajozott jénai edénybe terítem, villával rusztikusra töröm. Közben, amíg a karfiol párolódik, a nagy fej hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, rádobom a húst és a paprika, valamint a paradicsom, némi pirospaprika társaságában puhára főzöm. Hagyhatjuk kicsit bővebb szaftra, hogy a karfiolt is átjárja, ne legyen száraz. Amikor elkészül, ráterítem a karfiolra, egyenletesen elosztom rajta. Jöhet a karfiol másik fele, végül pedig a tejföl vagy joghurt. Mehet a sütőbe, 180 fokon szerintem 15-20 perc alatt szép pirosra sül. Elvetemültek megszórhatják zabkorpával a tetejét, mintha morzsás karfiol lenne, de ne ámítsuk magunkat, csak olyan lesz, mintha...
Hasonló receptek
Gnocchi fűszeres-sült paprikás mártásban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejszínes -parajos csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott karfiol diétásan
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák