Bazsalikomos omlett
Hozzávalók:
- 10 dkg rucola saláta
- 5 dkg köményes sajt
- 5 dkg reszelt ementáli sajt
- 6 tojás
- 1 dl tej
- 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 8 bazsalikomlevél
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 15 dkg aprórák
- szerecsendió (reszelt)
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A rucolaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük. A köményes sajtot felkockázzuk. A tojásokat felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Mély serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Amint sercegni kezd, beleöntjük a tojást és félig megsütjük. Az aprórákkal és a sajtkockákkal megszórjuk, összekeverjük és lefedve készre sütjük. A salátalevelekkel megszórva tálaljuk.
Hasonló receptek
Spenótós csirke
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sárgarépabundában sült pulykasteak
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes
Gratinírozott kínai kel lazaccal
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes