Bazsalikomos omlett

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg rucola saláta
  • 5 dkg köményes sajt
  • 5 dkg reszelt ementáli sajt
  • 6 tojás
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 8 bazsalikomlevél
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 dkg vaj
  • 15 dkg aprórák
  • szerecsendió (reszelt)
  • őrölt bors

Elkészítés:

A rucolaleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük. A köményes sajtot felkockázzuk. A tojásokat felverjük, belekeverjük a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük. Mély serpenyőben megolvasztjuk a vajat. Amint sercegni kezd, beleöntjük a tojást és félig megsütjük. Az aprórákkal és a sajtkockákkal megszórjuk, összekeverjük és lefedve készre sütjük. A salátalevelekkel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Spenótos galuska, sajtos mártással

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Spenót Mozzarellahálóban

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Spenótos csirkemell pennével

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Cukormentes, Csontritkulás, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: