Ünnepi rakott gomba

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba (kcal 160,ch 12)
  • 20 dkg rizs (690,154)
  • 2 tojás (140,-)
  • 10 dkg reszelt sajt (290,-)
  • 2 dl energiaszegény tejföl (140,4)
  • csipet só
  • apróra vágott zellerzöld
  • 1 evőkanál olaj.

Elkészítés:

a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.

Hasonló receptek

Toszkán ravioli

Egytálétel, Nehéz

Keringési problémák, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkecombok zsenge zöldborsóval

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Cukkinifőzelék

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: