Ünnepi rakott gomba
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba (kcal 160,ch 12)
- 20 dkg rizs (690,154)
- 2 tojás (140,-)
- 10 dkg reszelt sajt (290,-)
- 2 dl energiaszegény tejföl (140,4)
- csipet só
- apróra vágott zellerzöld
- 1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.
Hasonló receptek
Báránykaraj karfiollal
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenót mozzarellahálóban
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borsófőzelék
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes, Crohn