Kellel rakott burgonya
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej kelkáposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 15 dkg főtt füstölt sonka
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál olaj
- 3 dl tejföl
- 5 dkg sajt
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk. A kelt megmossuk, középső, vastag erét kivágjuk, a zöld részeket csíkokra metéljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Majd meghámozzuk, karikára vágjuk. A szalonnát nagyobb lábosban kisütjük. Zsírján üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a kelcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal meghintjük és megpároljuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belerétegezzük a burgonyát, a sonkát és a hagymás kelt. Minden réteget meglocsolunk tejföllel. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megpirul.
Hasonló receptek
Makarónitorta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Marhasült zöldségkörettel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Szavojai fondü
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes