Kellel rakott burgonya
Hozzávalók:
- 60 dkg burgonya
- 1 kis fej kelkáposzta
- 2 fej vöröshagyma
- 10 dkg húsos füstölt szalonna
- 15 dkg főtt füstölt sonka
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 teáskanál olaj
- 3 dl tejföl
- 5 dkg sajt
Elkészítés:
A burgonyát megmossuk. A kelt megmossuk, középső, vastag erét kivágjuk, a zöld részeket csíkokra metéljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Majd meghámozzuk, karikára vágjuk. A szalonnát nagyobb lábosban kisütjük. Zsírján üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a kelcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal meghintjük és megpároljuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belerétegezzük a burgonyát, a sonkát és a hagymás kelt. Minden réteget meglocsolunk tejföllel. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megpirul.
Hasonló receptek
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
őszibarackos csirkecomb
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkás egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes