Kellel rakott burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 1 kis fej kelkáposzta
  • 2 fej vöröshagyma
  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 15 dkg főtt füstölt sonka
  • 1 mokkáskanál őrölt köménymag
  • 1 teáskanál olaj
  • 3 dl tejföl
  • 5 dkg sajt

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk. A kelt megmossuk, középső, vastag erét kivágjuk, a zöld részeket csíkokra metéljük. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A szalonnát és a sonkát csíkokra vágjuk. A burgonyát sós vízben megfőzzük. Majd meghámozzuk, karikára vágjuk. A szalonnát nagyobb lábosban kisütjük. Zsírján üvegesre pároljuk a hagymát. Hozzáadjuk a kelcsíkokat, sózzuk, borsozzuk, köménymaggal meghintjük és megpároljuk. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. Kiolajozunk egy tűzálló tálat, belerétegezzük a burgonyát, a sonkát és a hagymás kelt. Minden réteget meglocsolunk tejföllel. Az előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal és még néhány percre visszatoljuk a sütőbe, amíg a sajt megpirul.

Hasonló receptek

Sült csirke joghurtos burgonyával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos metéltfelfújt

Egytálétel, Könnyű

Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Egyszerű őszi tökfőzelék

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: