Savoyai csőben sült burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 50 dkg zsíros sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejföl
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát felszeleteljük és sós forró vízben 5 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és konyharuhán megszárítjuk. A sütőtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 200 ?C-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütő hőmérsékletét 180 ?C-ra mérsékeljük.
Hasonló receptek
Brokkolitorta
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Zöldséges pulykacsíkok wokban
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fetás krumplisült
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes