Savoyai csőben sült burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg burgonya
- 50 dkg zsíros sajt
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg vaj
- 2,5 dl tej
- 1 dl tejföl
- szerecsendió
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát felszeleteljük és sós forró vízben 5 percig előfőzzük. Lecsöpögtetjük, hideg vízzel leöblítjük és konyharuhán megszárítjuk. A sütőtál belsejét bedörzsöljük a fokhagymával, jól kivajazzuk és belerakjuk a burgonyát. A vékony szeletekre vágott sajtot a tejjel és a tejföllel együtt egy serpenyőbe tesszük. Sóval, borssal, csipetnyi szerecsendióval ízesítjük és kislángon melegítjük, amíg a sajt megolvad, majd a burgonyára öntjük. Előmelegített sütőben (kb. 200 ?C-on) egy és negyed óráig sütjük. A sütés félidejében a sütő hőmérsékletét 180 ?C-ra mérsékeljük.
Hasonló receptek
Fogyókúrás rakottas
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sült cukkínis spagetti
Egytálétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Makarónitorta
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes