Krumplibohóc
Hozzávalók:
- 6-8 szem krumpli
- 2 doboz tejföl
- 10 dkg füstölt
- reszelt sajt
- 1 szál répa
- megtisztítva és megreszelve
- 5 dkg magozott
- fekete olajbogyó
- 1 piros kaliforniai paprika
- 1 tubus csemege paprikakrém.
Elkészítés:
Első lépésként megsütjük az egész krumpli szemeket. Egyenként villával megszurkáljuk őket néhány helyen, majd forró sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre puhulnak. Aztán a megsült krumplikat félbe vágjuk, majd mindegyik félből óvatosan kikanalazzuk a belsejüket egy tálba, a héjukat pedig félre tesszük. A krumpli belsejét törővel szinte összepépesítjük, majd hozzákanalazzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, reszelt répát, majd az egészet alaposan összekeverjük. Most kezünkbe veszünk egy evőkanalat és az előbb készített ízes keveréket óvatosan visszatöltjük a krumpli héjakba. Ezután jöhet az alkotó munka, készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére.
Hasonló receptek
Carbonara spagetti
Egytálétel, Könnyű
Laktózmentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos spagetti
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ünnepi rakott gomba
Egytálétel, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes