Krumplibohóc

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 6-8 szem krumpli
  • 2 doboz tejföl
  • 10 dkg füstölt
  • reszelt sajt
  • 1 szál répa
  • megtisztítva és megreszelve
  • 5 dkg magozott
  • fekete olajbogyó
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 tubus csemege paprikakrém.

Elkészítés:

Első lépésként megsütjük az egész krumpli szemeket. Egyenként villával megszurkáljuk őket néhány helyen, majd forró sütőbe téve kb. 50 perc alatt készre puhulnak. Aztán a megsült krumplikat félbe vágjuk, majd mindegyik félből óvatosan kikanalazzuk a belsejüket egy tálba, a héjukat pedig félre tesszük. A krumpli belsejét törővel szinte összepépesítjük, majd hozzákanalazzuk a tejfölt, a reszelt sajtot, reszelt répát, majd az egészet alaposan összekeverjük. Most kezünkbe veszünk egy evőkanalat és az előbb készített ízes keveréket óvatosan visszatöltjük a krumpli héjakba. Ezután jöhet az alkotó munka, készülhetnek a bohóc fejek. A félbe vágott fekete olajbogyókból lesznek a bohóc szemek, a vékonyan felcsíkozott és félbe vágott paprika szeletekből lesznek a bohóc szájak, végül orrként egy-egy paprikakrém pötty kerül a bohócfej közepére.

Hasonló receptek

Malac osso buco

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Márványsajtos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csülkös bab hurkával

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: