Májjal töltött burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1kg máj
  • 1nagy fej hagyma
  • őrölt bors
  • fél pohár tejföl
  • 30 dkg sajt
  • személyemként kettő burgonya

Elkészítés:

A szokásos módon pirított májat készítünk. Körben személyenként két nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk és üreget kaparunk bele. Ezután a pirított májat levétől lecsurgatjuk és pépesre vágjuk és a burgonyába töltjük, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük. A pirított máj levét tejfölös habarással besűrítjük és a burgonyára öntjük majd megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

Hasonló receptek

Pulykamell távol-keleti módra

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombaragu

Egytálétel, Nehéz

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Répafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Allergia, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vashiány, Crohn, Vesebetegség, Májproblémák, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: