Májjal töltött burgonya

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1kg máj
  • 1nagy fej hagyma
  • őrölt bors
  • fél pohár tejföl
  • 30 dkg sajt
  • személyemként kettő burgonya

Elkészítés:

A szokásos módon pirított májat készítünk. Körben személyenként két nagyobb burgonyát héjában megfőzünk, majd tisztítás után hosszában félbevágjuk és üreget kaparunk bele. Ezután a pirított májat levétől lecsurgatjuk és pépesre vágjuk és a burgonyába töltjük, majd kivajazott tűzálló tálba tesszük. A pirított máj levét tejfölös habarással besűrítjük és a burgonyára öntjük majd megszórjuk sajttal és előmelegített sütőben kb. 15-20 percig sütjük.

Hasonló receptek

Gombás-sajtos lecsó

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ínyenc sajtos egytál

Egytálétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Húsos penne (2 személyre)

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: