Rakott savanyúkáposzta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1/2 kg darált hús (bármilyen)
  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 2 fej hagyma
  • 1 tasak főtt rizs
  • 15 dkg sajt
  • margarin
  • tejföl
  • bors

Elkészítés:

A szálas savanyúkáposztát feltesszük főni, amikor kész, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A gombát közben megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A darált húst és a gombát külön-külön apróra vágott vöröshagymán megpároljuk. Egy tűzálló edényben először a káposztából rakunk egy sort, erre jön a főttrizs fele, rá a gombás hagyma, tejföl. Megint rizs, rá a megpárolt darált hús, tejföl és végül a maradék káposzta. Tetejére margarint kenünk és rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőbe tesszük, közepes lángon csak addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen aranybarnára sül.

Hasonló receptek

Borjúfasírt uborkával és gyömbérrel

Egytálétel, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Darálthúsos penne

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Kelkáposztafőzelék

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: