Rakott savanyúkáposzta

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg savanyú káposzta
  • 1/2 kg darált hús (bármilyen)
  • 1/2 kg csiperkegomba
  • 2 fej hagyma
  • 1 tasak főtt rizs
  • 15 dkg sajt
  • margarin
  • tejföl
  • bors

Elkészítés:

A szálas savanyúkáposztát feltesszük főni, amikor kész, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A gombát közben megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A darált húst és a gombát külön-külön apróra vágott vöröshagymán megpároljuk. Egy tűzálló edényben először a káposztából rakunk egy sort, erre jön a főttrizs fele, rá a gombás hagyma, tejföl. Megint rizs, rá a megpárolt darált hús, tejföl és végül a maradék káposzta. Tetejére margarint kenünk és rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőbe tesszük, közepes lángon csak addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen aranybarnára sül.

Hasonló receptek

Kakukkfüves édesburgonya

Egytálétel, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Gombás-spenótos csirkeszeletek

Egytálétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Sárgarépás-fetás cannelloni

Egytálétel, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: