Rakott savanyúkáposzta
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- 1/2 kg darált hús (bármilyen)
- 1/2 kg csiperkegomba
- 2 fej hagyma
- 1 tasak főtt rizs
- 15 dkg sajt
- margarin
- tejföl
- só
- bors
Elkészítés:
A szálas savanyúkáposztát feltesszük főni, amikor kész, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A gombát közben megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A darált húst és a gombát külön-külön apróra vágott vöröshagymán megpároljuk. Egy tűzálló edényben először a káposztából rakunk egy sort, erre jön a főttrizs fele, rá a gombás hagyma, tejföl. Megint rizs, rá a megpárolt darált hús, tejföl és végül a maradék káposzta. Tetejére margarint kenünk és rászórjuk a reszelt sajtot. Forró sütőbe tesszük, közepes lángon csak addig sütjük, amíg a tetején a sajt szépen aranybarnára sül.
Hasonló receptek
Egyszerű őszi tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Allergia, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kínai csirke - olcsó, egyszerű
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Hasnyálmirigy, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hagymás sertésmáj
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes