Gombás, csirkemájas rakott burgonya
Hozzávalók:
- 80 dkg héjában főtt burgonya
- 50 dkg csirkemáj
- 30 dkg gomba
- kis fej vöröshagyma
- tejföl
- reszelt sajt
- só
- bors
- majoránna
- olaj.
Elkészítés:
A gombát felszeleteljük és az apróra vágott hagymával kevés olajon megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, majd a megtisztított csirkemájjal kissé összesütjük. A megtisztított burgonyát közepes szeletekre vágjuk. Tepsit vagy tűzálló tálat kikenünk olajjal. A rétegezést burgonyával kezdjük, majd arra kerül a gombás, májas ragu, azt megint burgonya követi, majd a tetejére tejfölt öntünk, amit előtte összekevertünk egy csipet sóval és pár csepp olajjal. Majd kezdjük előről a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. Az utolsó sort is meglocsoljuk tejföllel, majd vastagon megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben közepes lángon 40-50 percig sütjük. Salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.
Hasonló receptek
Spenótos rakott tészta
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajtos húsfalatok
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citrusba töltött vegyes rizs
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes