Vadas karfiol
Hozzávalók:
- 1 csokor leveszöldség
- 1-2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál vadas fűszerkeverék
- 1 teáskanál mustár
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál citromlé
- 1 fej karfiol
Elkészítés:
A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük (még jobb, ha húslevesben főtt zöldséget használunk fel). Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldséget pürésítjük. Közben rózsáira szedjük, megmossuk a karfiolt és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Teflon lábosban, állandóan kevergetve karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a zöldségpürét. Sóval, borssal, vadas fűszerkeverékkel, a mustárral, a babérlevéllel, a citromlével ízesítjük és összefőzzük. Ha szükséges, zöldséglevessel hígítjuk. A mártásba tesszük a karfiolrózsákat, összemelegítjük és tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Túrós burgonyakrém
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Francia tejszínes zöldborsóragu rántott füstölt sajttal
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombapuffancs zöldfűszeres túróval
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes