Vadas karfiol
Hozzávalók:
- 1 csokor leveszöldség
- 1-2 teáskanál cukor
- 1 teáskanál vadas fűszerkeverék
- 1 teáskanál mustár
- 1 babérlevél
- 1 evőkanál citromlé
- 1 fej karfiol
Elkészítés:
A leveszöldséget megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk és sós vízben megfőzzük (még jobb, ha húslevesben főtt zöldséget használunk fel). Ha megfőtt, leszűrjük, a zöldséget pürésítjük. Közben rózsáira szedjük, megmossuk a karfiolt és bő vízben puhára főzzük. Leszűrjük. Teflon lábosban, állandóan kevergetve karamellizáljuk a cukrot, majd belekeverjük a zöldségpürét. Sóval, borssal, vadas fűszerkeverékkel, a mustárral, a babérlevéllel, a citromlével ízesítjük és összefőzzük. Ha szükséges, zöldséglevessel hígítjuk. A mártásba tesszük a karfiolrózsákat, összemelegítjük és tálaljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Parajtorta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkoszorú paradicsommártással
Vegetáriánus , Közepes
Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótos palacsinta
Vegetáriánus, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes