Házi sajt
Hozzávalók:
- 2 liter tej
- 1 tojássárgája
- 5 dkg vaj
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- só
Elkészítés:
A 2 liter tejből aludttejet készítünk, majd egyszerű hevítéssel túrót kell készíteni. A lecsepegtetett túrót visszatesszük a lábasba, hozzáadjuk a tojássárgáját, sót, 5 dkg vajat és az 1 kk. szódabikarbónát (ettől lesz lyukacsos) Jól összekeverjük és visszatesszük a tűzre. Addig főzzük, amíg sima állagú anyagot (sajtot) nem kapunk. Ezt folpackkal bélelt formába öntjük és már kész is a sajt.
Hasonló receptek
Brokkolis csirkemell pennével (2 személyre)
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenótkrémes makaróni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Csőben sült kemény tojás
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes