Tonhal aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 150 g tonhal vagy busa
- 0,5 dl halalaplé
- 5 g margarin
- 25 g aszalt szilva
- 30 g tejföl
- csipet bazsalikom
- kakukkfű max. 1/2 - 1/2 g
- 1 g citrom
- 1 g só
Elkészítés:
Az alaposan megmosott aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. A felengedett,szeletekre vágott halat megsózzuk, és szűrt citromlével meglocsolva egy órán át pihentetjük. Majd minden szeletbe belegöngyölünk 1-2 szem magozott szilvát. A szeleteket hústűvel összetűzzük, margarinnal kikent tűzálló tálba egymásmellé rakjuk. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal. A megmaradt szilvát is rárakjuk. A halalaplevet citrommal ízesítve tejföllel elkeverjük, enyhén sózzuk. Ezt a halszeletekre öntjük. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Burgonya pürével tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Májropogós kukoricabundában
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ínyenc nyúl
Húsétel, Közepes
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes