Tonhal aszalt szilvával
Hozzávalók:
- 150 g tonhal vagy busa
- 0,5 dl halalaplé
- 5 g margarin
- 25 g aszalt szilva
- 30 g tejföl
- csipet bazsalikom
- kakukkfű max. 1/2 - 1/2 g
- 1 g citrom
- 1 g só
Elkészítés:
Az alaposan megmosott aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. A felengedett,szeletekre vágott halat megsózzuk, és szűrt citromlével meglocsolva egy órán át pihentetjük. Majd minden szeletbe belegöngyölünk 1-2 szem magozott szilvát. A szeleteket hústűvel összetűzzük, margarinnal kikent tűzálló tálba egymásmellé rakjuk. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal. A megmaradt szilvát is rárakjuk. A halalaplevet citrommal ízesítve tejföllel elkeverjük, enyhén sózzuk. Ezt a halszeletekre öntjük. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Burgonya pürével tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Töltött dagadó
Húsétel, Nehéz
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Ördöngős csirkemáj
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Kolbászos pecsenye
Húsétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes