Tonhal aszalt szilvával

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 150 g tonhal vagy busa
  • 0,5 dl halalaplé
  • 5 g margarin
  • 25 g aszalt szilva
  • 30 g tejföl
  • csipet bazsalikom
  • kakukkfű max. 1/2 - 1/2 g
  • 1 g citrom
  • 1 g só

Elkészítés:

Az alaposan megmosott aszalt szilvát langyos vízbe beáztatjuk. A felengedett,szeletekre vágott halat megsózzuk, és szűrt citromlével meglocsolva egy órán át pihentetjük. Majd minden szeletbe belegöngyölünk 1-2 szem magozott szilvát. A szeleteket hústűvel összetűzzük, margarinnal kikent tűzálló tálba egymásmellé rakjuk. Megszórjuk kakukkfűvel, bazsalikommal. A megmaradt szilvát is rárakjuk. A halalaplevet citrommal ízesítve tejföllel elkeverjük, enyhén sózzuk. Ezt a halszeletekre öntjük. Alufóliával lefedve, előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Burgonya pürével tálalhatjuk.

Hasonló receptek

Töltött dagadó

Húsétel, Nehéz

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Ördöngős csirkemáj

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Kolbászos pecsenye

Húsétel, Közepes

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: