Spenótos húsgombóc

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 25 dkg friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál fenyőmag (el is maradhat
  • mert az ára elég borsos)
  • bors
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, a szárát lecsipkedjük, a leveleit szitán lecsöpögtetjük. A hagymát egy serpenyőben, felmelegített vajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított spenótleveleket és zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon pároljuk, amíg a spenót összeesik. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fenyőmagot, végül a spenótot, ízlés szerint utóízesítjük és jól összedolgozzuk. A masszából kis gombócokat formálunk és előhevített olajban kisütjük. Burgonyapürével kínáljuk.

Hasonló receptek

Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Túrós Csirke

Húsétel, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Borzas csirkemell

Húsétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: