Spenótos húsgombóc
Hozzávalók:
- 50 dkg darált pulykahús
- 25 dkg friss spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál fenyőmag (el is maradhat
- mert az ára elég borsos)
- só
- bors
- olaj a sütéshez.
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, a szárát lecsipkedjük, a leveleit szitán lecsöpögtetjük. A hagymát egy serpenyőben, felmelegített vajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított spenótleveleket és zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon pároljuk, amíg a spenót összeesik. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fenyőmagot, végül a spenótot, ízlés szerint utóízesítjük és jól összedolgozzuk. A masszából kis gombócokat formálunk és előhevített olajban kisütjük. Burgonyapürével kínáljuk.
Hasonló receptek
Mozzarrelával töltött csirkemell, parajágyon
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Túrós Csirke
Húsétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borzas csirkemell
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes