Spenótos húsgombóc

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált pulykahús
  • 25 dkg friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál fenyőmag (el is maradhat
  • mert az ára elég borsos)
  • bors
  • olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A spenótot megmossuk, a szárát lecsipkedjük, a leveleit szitán lecsöpögtetjük. A hagymát egy serpenyőben, felmelegített vajon megpirítjuk, majd rátesszük a megtisztított spenótleveleket és zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Kis lángon pároljuk, amíg a spenót összeesik. A húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a tojást, a fenyőmagot, végül a spenótot, ízlés szerint utóízesítjük és jól összedolgozzuk. A masszából kis gombócokat formálunk és előhevített olajban kisütjük. Burgonyapürével kínáljuk.

Hasonló receptek

Rántott hal fokhagymamártással

Húsétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldbabos fasírt

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Csirkemájpástétom

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: