Székely almás hús
Hozzávalók:
- 40 dkg sovány
- kicsontozott sertéskaraj
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 2 jonatánalma
- 1/2 dl húsleves
- kockából
- 1 evőkanál vágott petrezselyem
Elkészítés:
A húsról minden zsiradékot leszedünk. Sóval, kevés fehér borssal bedörzsöljük. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. Megforrósítjuk a vajat, mindkét oldalon megpirítjuk benne a húst. A húst kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt vajon üvegesre pároljuk a hagymát. Az almát meghámozzuk, felszeleteljük, hozzáadjuk a hagymához és felöntjük a levessel (vagy vízzel). Visszatesszük a húst és fedővel lefedve 5 perc alatt összepároljuk. Frissen vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Héjában főtt burgonya illik hozzá.
Hasonló receptek
Máj velencei módra
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Cigánypecsenye
Húsétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Firenzei halfilé
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Köszvény