Csirkemáj tejben párolva
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemáj (lehet szívvel együtt is
- aki szereti)
- kb. 2 dl tej
- só
- kis vaj vagy margarin a kikenéshez
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és egy tálban besózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk. (ez idő alatt fellazulnak a máj rostjai, nem lesz kemény!) Egy jénai tálat kikenünk, beletesszük a májat és felöntjük annyi tejjel, hogy épp csak ellepje. Megpároljuk, lehet mikróban is. kb. 30 perc alatt kész, ezalatt a tejet magába szívja a máj. Kicsit felturbózott krumplipürével tálaljuk. (Párolt zöldség, füstölt sajt, esetleg egy tojássárgája a krumplipüréhez)
Hasonló receptek
Burgonya csőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szavojai fondü
Egytálétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombás máj sütőben sütve
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes