Csirkemáj tejben párolva
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemáj (lehet szívvel együtt is
- aki szereti)
- kb. 2 dl tej
- só
- kis vaj vagy margarin a kikenéshez
Elkészítés:
A csirkemájat megtisztítjuk és egy tálban besózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk. (ez idő alatt fellazulnak a máj rostjai, nem lesz kemény!) Egy jénai tálat kikenünk, beletesszük a májat és felöntjük annyi tejjel, hogy épp csak ellepje. Megpároljuk, lehet mikróban is. kb. 30 perc alatt kész, ezalatt a tejet magába szívja a máj. Kicsit felturbózott krumplipürével tálaljuk. (Párolt zöldség, füstölt sajt, esetleg egy tojássárgája a krumplipüréhez)
Hasonló receptek
Párolt nyelvhalfilé spárgasalátán
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Paradicsomos makaróni
Egytálétel, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spárgatökös pulykaragu
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes